Kendi ticari araçlarını kullanan küçük işletmeler de TTS ile yakıt tüketimini izleyebilir, maliyetleri optimize edebilir ve vergi avantajlarından yararlanabilir.
Şirket araçlarıyla sahada çalışan büyük işletmeler, TTS ile araç başına ne kadar yakıt harcandığını ve yakıt tüketim alışkanlıklarını takip edebilir. Bu sayede hem maliyet tasarrufu sağlanır hem de operasyonel süreçler iyileştirilir.
Yol yapım ve hafriyat işleri için kullanılan iş makinelerinin yakıt tüketimlerini izlemek zor olabilir. TTS ile her makine için yakıt tüketimi kayıt altına alınır ve operasyonel verimlilik artırılır.
Turizm, ulaşım ve servis taşımacılığı hizmeti sunan işletmeler, yolcu taşıyan tüm araçlarını TTS’ye kaydederek yakıt tüketimlerini izleyebilir ve maliyetleri kontrol altına alabilir.
Traktörler ve diğer tarım makineleri için yakıt tüketimini izlemek ve kontrol etmek, TTS ile mümkün hale gelir. Bu sistem, tarım ve ormancılık faaliyetlerinde kullanılan araçların yakıt maliyetlerini azaltmak isteyen işletmeler için uygundur.
Nakliye ve dağıtım sektöründe faaliyet gösteren şirketler, TTS ile tüm dağıtım ve teslimat araçlarının yakıt alımlarını merkezi bir sistemde takip edebilir. Bu da yakıt giderlerinin optimize edilmesine yardımcı olur.
Lojistik ve taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren, geniş araç filolarına sahip şirketler için Taşıt Tanıma Sistemi (TTS), yakıt tüketimini yönetmeyi kolaylaştırır. TTS, her araç için yakıt alımlarını anında kaydederek maliyetlerin şeffaf bir şekilde takip edilmesine olanak tanır.
Kendi araçlarını kullanan küçük işletmeler de yakıt harcamalarını kontrol altında tutarak tasarruf sağlayabilir ve vergi avantajlarından yararlanabilir.
İnşaat makineleri ve iş araçları yoğun yakıt tüketir. TTS, bu sektörlerdeki ağır iş makinelerinin yakıt tüketimini izlemeye yardımcı olur.
Araç kiralama firmaları, her kiralanan aracın yakıt tüketimini kaydederek, araçların ne kadar yakıt tükettiğini takip edebilir ve operasyonel verimlilik sağlayabilir.
Kamu araçlarının yakıt harcamalarını denetlemek isteyen belediyeler ve devlet kurumları için TTS, şeffaflık ve bütçe takibi sağlar.
UTTS hakkında daha fazla bilgi almak için telefonunuzu bırakın, sizi hemen arayalım.
Başvurunuz için teşekkür ederiz! Ekibimiz başvurunuzu inceleyip 24 saat içinde sizinle iletişime geçecek.
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi Uygulama Genel Tebliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete ‘de yayımlandı. Kapsamı genişletilen 21 Eylül 2024 tarihli 32669 sayılı UTTS Tebliğine göre, 1 Temmuz 2025 tarihinden itibaren trafiğe kayıt olacak araçlara da TTB taktırma zorunluluğu getirilmiştir.
06/06/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listedeki mallardan kayıt ve tescile tabi olanlara kayıt ve tescil işlemini takip eden bir ay içerisinde, bu kapsamdaki taşıtlarda Taşıt Tanıma Sistemi kullanan bireysel taşıtlara da 30/6/2025 tarihine kadar TTB takılma zorunluluğu getirilmiştir.
Akaryakıt Dağıtım Şirketleri tarafından sağlanan Taşıt Tanıma Sistemi kullanılan, kiralama yoluyla edinilen veya işletmeye dâhil olan ve işte kullanılan taşıtlara TTB taktırma zorunluluğu ile akaryakıt istasyonlarındaki en az bir pompa ünitesinin tabanca aparatları üzerine 31 Aralık 2024’e kadar TTO taktırılması zorunluluğu kapsamında da bir değişiklik yapılmamıştır.
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), kiralama yoluyla edinilen veya işletmeye dâhil olan ve işte kullanılan taşıtların kullanılması sırasında akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, taşıt plaka bilgisinin elle girişine olanak vermeksizin, yeni nesil akaryakıt pompa ödeme kaydedici cihazlarına (YN Pompa ÖKC) otomatik olarak gönderilmesini sağlayacaktır.